Zijn de envelopjes rond de theezakjes recycelbaar?

Er zijn twee manieren om een theezakje vers te houden: de afzonderlijke zakjes verpakken of de hele doos verpakken. Dit is essentieel als je de hoogwaardige therapeutische biologische kruiden en essentiële oliën wilt beschermen. Bij Pukka wikkelen we elk zakje liever in een enveloppe, zodat de andere theezakjes vers blijven zodra de doos open is (die van ons is gemaakt met FSC-gecertificeerd karton en bedrukt met plantaardige inkt).

Het goede nieuws is dat we er na vier jaar onderzoek en ontwikkeling in geslaagd zijn een thee-enveloppe te maken die gewoon in je papierbak mag. Onze gloednieuwe FSC®-gecertificeerde papieren enveloppes bevatten nog steeds een zeer dunne laag kunststof die vrij is van BPA en PVC. Het is zo dun dat het gerecycled kan worden met normaal papier. Na succesvolle proeven met enkele van onze grotere blends, zijn we vanaf 1 mei 2018 begonnen met de overgang naar deze recyclebare enveloppen voor al onze theeproducten. We verwachten dat al onze blends eind 2018 in de nieuwe envelop zitten.  Het kan even duren voordat ze bij je favoriete winkelier zijn, dus check zeker het recyclinglogo op je envelop.

Nog verder vooruitblikkend onderzoeken we momenteel hoe we deze recycleerbare barrière ook uit een composteerbare plantaardige bron kunnen maken. We zullen deze technologie vrijwillig delen met andere theebedrijven zodra we de oplossing hebben gevonden.